loading...
familico.ir
fatemi بازدید : 12 یکشنبه 23 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

خدمت سربازی در وزارت دفاع

اگر به دنبال خدمت سربازی در محیطی هستید که با تکنولوژی روز و تجهیزات مدرن سر و کار داشته باشید، وزارت دفاع می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. در این مقاله، به طور کامل با سربازی در وزارت دفاع، مزایا و حقوق سربازان این وزارتخانه و همچنین وظایف و مسئولیت‌های آنها آشنا خواهید شد.

از جمله وزارتخانه های کشور ایران می توان به سازمان وزارت دفاع اشاره کرد. وزارت دفاع با هدف حفظ منافع ملی و امنیت نظامی داخلی و خارجی کشور به فعالیت می پردازد.

شمار زیادی از مشمولان خدمت علاقه مند به گذراندن دوران خدمت خود در وزارت دفاع نیروهای مسلح کشور می باشند. اکثر افراد فکر می کنند خدمت در وزارت دفاع آسان تر از دیگر مراکز می باشد.

 از طرفی خدمت در وزارت دفاع یکی از راه هایی می باشد که به جوانان کمک می کند تا بتوانند دوره خدمت سربازی خود را در مکان هایی مانند وزارت خانه ها و سازمان های غیر دولتی و دولتی سپری کنند.

در ادامه مطلب ما مشاوران آویژه به تشریح جزئیات سربازی وزارت دفاع، شرایط سربازان وزارت دفاع، تقسیم سربازان وزارت دفاع و … می پردازیم.

سربازی در وزارت دفاع

سربازی در وزارت دفاع تفاوت های چشم گیری با خدمت در دیگر مراکز نظامی دارد. همانطور که گفته شد هدف وزارت دفاع برقراری امنیت و حفظ منافع ملی می باشد. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با کمک دیگر ارگان های کشور به تحقق اهداف خود می پردازد.

 سربازان وزارت دفاع کمتر درگیر فعالیت های نظامی می باشند. در واقع مشمولان در این سازمان ها با توجه به تخصص خود به کار گرفته می شوند. حتی برخی از سربازان خاص می توانند در دوران خدمت خود به دور کاری برای این سازمان مشغول شوند.

لازم به ذکر است ساعت خدمت مشمولان در این سازمان طبق ساعت اداره کاری می باشد. حتی سربازان وزارت دفاع از تغذیه مناسب تری برخوردارند و غذاهایی که برای ایشان در نظر گرفته شده است از کیفیت بیشتری دارد. همچنین امکانات و شرایط رفاهی فراهم شده، برای سربازی در وزارت رفاه بهتر است. در کل می توان گفت شرایط سربازان وزارت دفاع نسبتا بهتر است.

 همانطور که حقوق سربازان سایر ارگان ها بسته به عوامل مختلفی با هم برابر نیست، حقوق سربازان وزارت دفاع نیز متفاوت می باشد. به طور کلی حقوق سربازان متاهل و دارای تحصیلات عالی نسبت به دیگر سربازان بیشتر می باشد. همچنین سربازان وزارت دفاع که تحت پوشش سازمان هایی مانند کمیته یا دارای فرزند می باشند، حقوق بیشتری دریافت می کنند. برای سربازان دارای فرزند بسته به تعداد فرزندانشان وجه دریافتی به عنوان حقوق متفاوت می باشد.

خدمت در وزارت دفاع برای سربازان این ارگان مزایای قابل توجهی از قبیل انجام امور اداری به جای فعالیت های نظامی دارد.

 سربازی در وزارت دفاع چگونه است؟ این سوالی است که برای تعدادی از مشمولان خدمت سربازی که علاقه مند به خدمت در وزارت دفاع می باشند، مطرح است. خدمت سربازی علاوه بر خدمت در پادگان های نظامی و انجام امورات دفاعی و رزمی، در این وزارتخانه به دو شکل دیگر وجود دارد.

این دو شکل خدمت عبارتند از:

انجام پروژه های کسر خدمت

این موضوع برای نخبگان و فارغ التحصیلان دوره ارشد و دکتری، همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به بالا راه دیگری برای خدمت در وزارت دفاع می باشد، که مشمولان با همکاری در طرح ها و پروژه های مختلف این وزارتخانه، اقدام می کنند و متناسب با سختی پروژه و نتایج حاصل از آن، کسری خدمت دریافت می کند.

دریافت امریه سربازی

امریه سربازی در حقیقت به معنی گذراندن دو سال خدمت سربازی در یکی از ادارات زیر مجموعه این وزارتخانه است، که سرباز امریه مانند دیگر کارمندان ادارات وظایف غیر رزمی را بر عهده دارند. کسانی که شرایط لازم برای امریه شدن را داشته باشند، می توانند برای امریه وزارت دفاع اقدام کنند.

 به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مطالعه مقاله امریه وزارت دفاع بپردازید.

وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح

وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح از دیرباز وجود داشته است. در واقعیت وزارت دفاع از زمان قاجار تشکیل شده و با نام ها و عناوین گوناگون در دوره های مختلف به ایفای نقش پرداخته است. سازمان وزارت دفاع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در نهایت با ادغام وزارت دفاع و وزارت سپاه پاسداران در سال 1368 به وجود آمد.

 وزارتخانه دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مانند دیگر وزارتخانه ها با اهداف مشخصی ایجاد شده است. از جمله اهداف وزارت دفاع می توان به تولید و فراهم آوردن ابزار آلات لازم برای فعالیت های نظامی و جنگ اشاره کرد. در اصل وزارت دفاع وظیفه پشتیبانی امور نظامی را عهده دار می باشد.

 لازم به ذکر است وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تنها دارای یک پادگان نظامی است. پادگان نظامی جواد نیا قزوین تنها پادگان وزارت دفاع می باشد که به منظور گذراندن دوره آموزشی سربازان این سازمان مورد استفاده قرار می گیرد.

دوره آموزشی در وزارت دفاع

معمولا سربازان از دوره آموزشی به عنوان دشوار ترین دوره خدمت سربازی یاد می کنند. افراد پس از اعزام به خدمت سربازی به دسته های مختلف تقسیم می شوند. پادگان وزارت دفاع نیز در این تقسیم بندی قرار دارد. پادگان جواد نیا تنها پادگان نظامی وزارت دفاع می باشد که در قزوین قرار دارد.

 لذا افراد با شرایط مختلف اعم از تاهل، دارا بودن مدارک تحصیلی عالیه و… چنانچه تقسیم پادگان وزارت دفاع شوند، مستلزم اعزام به پادگان جواد نیا واقع در شهر قزوین می شوند.

گذراندن دوره آموزشی خدمت سربازی در پادگان وزارت دفاع هیچ تفاوت قابل توجهی با دیگر پادگان ها ندارد. مدت زمان دوره آموزشی همان دو ماه می باشد. افراد با مدارک تحصیلی متفاوت، وظایف مشابهی دارند. همچنین برنامه آموزش رزم در نظر گرفته شده در دوره آموزشی برای این افراد با دیگر سربازان مشابه می باشد.

 در ادامه شاهد لیستی از فعالیت هایی هستیم که سربازان وزارت دفاع نیز مانند دیگر سربازان طی دوره آموزشی باید انجام دهند.

فعالیت های سربازان وزارت دفاع در دوره آموزشی
شرکت در صبحگاه ها انجام امور نظافتی
فعالیت در مانور های نظامی انجام رژه همگانی
انجام شیفت های شبانه شرکت در اردوگاه ها
شیفت های نگهبانی

مرخصی وزارت دفاع در دوره آموزشی

برای سربازان وزارت دفاع مرخصی میان دوره و پایان دوره در نظر گرفته می شود. به عنوان مرخصی میان دوره آموزشی، بین 4 تا 6 روز مرخصی برای سربازان وزارت دفاع در نظر گرفته شده است. همچنین به عنوان مرخصی پایان دوره آموزشی برای سربازان وزارت دفاع نیرو های مسلح 3 تا 5 روز مرخصی در نظر گرفته شده است.

چگونگی تقسیم سربازان در وزارت دفاع

سربازان وزارت دفاع با توجه به شرایط مختلفی که دارند، از نظر دسته بندی به 4 گروه اصلی تقسیم می شوند.

گروه اول

 گروه اول افراد دارای مدارک تحصیلی عالی نظیر دکتری یا کارشناسی ارشد هستند که برای زیر مجموعه های وزارت دفاع پروژه انجام داده اند. پس اولویت تقسیم بندی این افراد با همان سازمانی است که برایش پروژه انجام داده اند.

گروه دوم

 دسته دوم افرادی هستند که مدرک کارشناسی دارند و طبق تخصص خود در وزارت دفاع نیرو های مسلح به کار گرفته می شوند.

گروه سوم

 افرادی که با معرف توانسته اند وارد وزارت دفاع شوند، دسته سوم را تشکیل می دهند. دسته سوم معمولا مدرک و تخصص خاصید ندارند. گروه سوم معمولا در یگان پاسداری یا یگان دژبانی مشغول به فعالیت می شوند.

گروه چهارم

 گروه چهارم سربازان وزارت دفاع را افرادی تشکیل می دهند که بدون هیچ اقدامی و به صورت تصادفی وارد این سازمان شده اند. تعداد دسته چهارم بسیار کم می باشد. سربازان دسته چهارم معمولا در شیفت های 24 تا 48 ساعته نگهبانی به کار گرفته می شوند.

 طی تقسیم بندی، اغلب پذیرش سربازان وزارت دفاع به صورت بومی گزینی می باشد. در واقعیت سربازان غیربومی وزارت دفاع کسانی هستند که در محل زندگی خود هیچ مرکز یا سازمانی برای خدمت در وزارت دفاع ندارند.

با توجه به مطالب با می بایست اطلاعات کاملی در مورد پروژه کسری خدمت داشته باشید.

شباهت ها و تفاوت های سربازی در وزارت دفاع با دیگر ارگان ها

همانطور که گفته شد گذراندن دوران خدمت در وزارت دفاع با دیگر ارگان ها تفاوت های زیادی دارد. اما شباهت قابل توجهی که بین دوران خدمت سربازان وزارت دفاع با دیگر سربازها وجود دارد، دوره آموزشی می باشد. در واقعیت سربازی در وزارت دفاع فقط در دوره آموزشی، پاسبانی و دژبانی مشابه دیگر ارگان ها می باشد.

محل خدمت سربازران وزارت دفاع

 از جمله تفاوت های خدمت در وزارت دفاع می توان به محل خدمت سربازان اشاره نمود. سربازان وزارت دفاع معمولا در پادگان های نظامی و مناطق مرزی خدمت نمی کنند بلکه در مراکز و سازمان های صنایع دفاع دوران خدمت خود را می گذرانند.

شدت سختی خدمت

 ارگان هایی مانند ارتش و سپاه به زیر مجموعه های متفاوتی نظیر نیروی زمینی، نیروی هوایی و… با مسئولیت های گوناگون دسته بندی می شوند. لذا نمی توان درجه بندی درستی از سختی و آسانی خدمت در ارگان های مختلف اعلام کرد.

با توجه به نظرسنجی های کلی که از سربازان ارگان های مختلف انجام شده است، درجه سختی خدمت در نیروی انتظامی بیشتر می باشد. همچنین افرادی که در قسمت مرزبانی دوران خدمت خود را سپری می کنند، شرایط دشواری را طی این دوران تجربه می کنند.

پس از نیروی انتظامی و مرزبانی به ترتیب خدمت در ارتش و سپاه از سختی قابل توجهی برخوردارند. همانطور که گفته شده خدمت در وزارت دفاع نسبت به دیگر ارگان ها آسان تر می باشد.

آیا از نحوه خدمت سربازی با مدرک دکتری اطلاعی دارید اگر علاقه مند هستید حتما مقاله شرایط سربازی دکتری و پسادکتری را بخوانید.

مشاوره نظام وظیفه

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 732
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 54
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 263
  • آی پی دیروز : 47
  • بازدید امروز : 619
  • باردید دیروز : 166
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,175
  • بازدید ماه : 1,175
  • بازدید سال : 17,175
  • بازدید کلی : 19,482