loading...
familico.ir
fatemi بازدید : 24 پنجشنبه 21 دی 1402 نظرات (0)

آشنایی با کارورزی دانشگاه علمی کاربردی

کارورزی یکی از مهم ترین واحدهای درسی دانشگاه علمی کاربردی است که دانشجویان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. کسب نمره خوب در کارورزی می تواند به دانشجویان کمک کند تا از مزایای آن بهره مند شوند.

فصل اول: معرفی محل کار

توجه داشته باشید قالب گزارش های مربوط به کارورزی هر رشته با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاه مربوطه در نظر گرفته می شود. اما به طور کلی فصل اول گزارش کارورزی باید شامل سه بخش محل کار، نوع فعالیت و اهداف باشد.

محل کارورزی

دانشجویان در دوره کارورزی خود با توجه به امکانات، تجهیزات، اپراتورها، محصولات شرایط و جایگاه مجموعه و … باید اطلاعات کاملی را از محل کارورزی خود ارائه دهند. دانشجویان باید طوری به معرفی مکان کارورزی خود بپردازند که خواننده گزارش بتواند اطلاعات جامعی پیرامون مجموعه یا محل کار آموزی کسب کند.

نوع فعالیت

در صورت کار با رایانه، دانشجو متناسب با رشته تحصیلی خود باید به توضیح فعالیت هایی که با نرم افزار انجام داده و نحوه کار با آن ها بپردازد. همچنین بهتر است اقدام به دادن اطلاعاتی در مورد ابزار یا ماشین آلات موجود در محل کارآموزی و نحوه استفاده از آن ها کند.

به طور کلی می توان گفت در دوران کارآموزی باید در مورد هر نوع فعالیت و مدت زمان آن گزارش کاملی تهیه کرد.

 اهداف

در قسمت پایانی از فصل معرفی محل کارورزی، دانشجو باید هدف نهایی مجموعه را از فعالیت های انجام شده ذکر کند. با بیان اهداف مشخص شده مجموعه، دلیل اقدامات و هزینه های صرف شده در محل کارورزی آشکار می شود.

 فصل دوم: توضیح فعالیت هایی که طی کارورزی صورت گرفته

 هدف از فصل دوم گزارش، توضیح و معرفی موضوع کارآموزی و فعالیت هایی است که دانشجو در دوران کارآموزی خود انجام داده است. برای مثال دانشجو برای نگارش فصل دوم گزارش خود باید به دادن اطلاعاتی پیرامون تعمیرات، طراحی، مقاله نویسی، پژوهش ها، فعالیت های آزمایشگاهی و… بپردازد.

 در واقع در این فصل که باید به توضیح فعالیت ها پرداخته شود، به ارائه توضیحات مختصر مفیدی در مورد همه فعالیت های تئوری و عملی و نتایج حاصل از آن ها طی دوران کارورزی بپردازیم.

 فصل سوم: نتیجه گیری

 دانشجویان برای نوشتن فصل نتیجه گیری گزارش خود باید مروری کلی بر مطالب گزارش خود داشته باشند. مروری که در بخش نتیجه گیری صورت می گیرد باید به گونه ای باشد که اطلاعات گزارش را یادآوری کند.

 شما برای داشتن نتیجه گیری مطلوب باید بازده تمام فعالیت های عملی و تئوری خود را در دوران کارورزی ثبت کنید.

 فرم کارورزی

 توجه داشته باشید فرم های گزارشی را باید به صورت هفتگی و ماهانه تکمیل کنید. این فرم ها باید با امضا مدرس یا مربی تایید شده باشند در واقع فرم بدون امضا فاقد ارزش تلقی می شود. همچنین گزارشی که توسط کارورز ارائه می شود باید دارای ترتیب خاصی باشد.

 در صفحه اول گزارش باید بسم الله نوشته شده باشد و پس از آن آرم و نام مرکز، عنوان کاروزی و… به ترتیب قرار گرفته باشند. گزارش تهیه شده باید در سایز برگه A4 بدون کادر، بدون خط خوردگی و قلم گیری تحویل داده شود.

برای شروع دوران کارورزی دانشجو باید نامه ای را تحت عنوان معرفی نامه از دانشگاهی که در آن به تحصیل می پردازد دریافت کند. سپس معرفی نامه اخذ شده از دانشگاه را به محل کاروزی تحویل دهد و با دریافت تاییدیه کارورزی دانشجو می تواند دوران کارآموزی خود را آغاز کند.

 پس از طی کردن مراحل فوق دانشجو مدارک مورد نیاز آموزش دانشگاه علمی کاربردی را تحویل مسئول آموزش می دهد. دانشجو در دوران کارورزی خود باید فرم هایی را به صورت هفتگی از گزارش کار خود تهیه کند. فرم های گزارش هفتگی با توجه به آموزش ها و مشورت با مربی توسط شخص دانشجو باید تکمیل شود.

 دانشجویان علاوه بر فرم های هفتگی باید فرم گزارش ماهیانه را نیز به تعداد ماه های کارورزی تهیه کنند. در فرم کارورزی ماهیانه باید لیست کار آن ماه با جزئیات و زمان دقیق توسط کارورز تهیه شود.

 در فرم کاورزی باید اطلاعات دقیقی از فعالیت ها و آنچه دانشجو آموخته است درج شود و دانشجو حین تکمیل فرم باید دقت داشته باشد که اطلاعات تکراری ثبت نکند.

 علاوه بر فرمی که توسط شخص کاروز تکمیل می شود، فرمی تحت عنوان فرم ارزیابی نیز وجود دارد که باید توسط مدرس مجموعه یا همان مربی محل کارورزی تکمیل شود. در انتهای فرم ارزیابی مسئول آموزش کارورزی با مهر و امضای خود فرم کارورزی را تایید می کند.

 مربی فرم ارزیابی را با توجه به نحوه عملکرد دانشجو و میزان تلاش آن پر می کند. توجه داشته باشید که نمره مربی و مسئول کارورزی تاثیر مستقیم بر نمره نهایی دانشجو دارد.

نحوه تکمیل فرم کارورزی

در واحد کارورزی شما موظف به تکمیل فرم هایی با درج اطلاعات روزانه برای ارجاع به استاد مربوطه هستید. با ارائه فرم های تکمیل شده کارورزی دانشگاه علمی کاربردی، استاد از نحوه فعالیت شما در دوران کارورزی مطلع می شود و می تواند به ارزیابی نهایی بپردازد. در پایان دوران کارورزی با توجه به رنگ بندی که دانشگاه برای طلق و شیرازه مربوط به گزارشات و فرم های هر رشته در نظر گرفته است باید گزارشات خود را مرتب و دسته بندی در طلق و شیرازه قرار داده و تحویل دهید.

 کاربرگ معرفی به کارورزی

کاربرگی که برای شروع دوره کارورزی توسط مرکز آموزش دانشگاه علمی کاربردی تکمیل می شود، دو قسمت دارد. قسمت اول این فرم باید توسط مرکز آموزش دانشگاه علمی کاربردی تکمیل شود و قسمت دوم آن نیز باید توسط مسئول کارورزی شرکت یا سازمان مد نظر دانشگاه کامل شود. اگر این کاربرگ توسط مسئول آموزش تکمیل شود و سپس مجموعه ای که در آن دوره کارورزی ارائه می شود با درخواست کارورزی دانشجو موافقت کند دوره کاورزی دانشجو آغاز می شود.

 فرم گزارش هفتگی

کارورزان باید به تعداد هفته هایی که در محیط کارورزی مشغول به یادگیری عملی هستند، فرم گزارش چاپ کنند و به درج اطلاعات لازمه بپردازند. در قسمت ابتدایی کاربرگ گزارش پیشرفت هفتگی، دانشجو باید به ثبت اطلاعات شخصی و اطلاعاتی در مورد دوره کارورزی و محیط آن با خطی خوانا بدون قلم گیری بنویسد. در ادامه کاربرگ جدولی قرار گرفته که برای تهیه فرم های گزارش هفتگی، کارورزان موظف اند فعالیت های روزانه خود را با ذکر تاریخ در آن جدول ثبت نمایند. قسمت مشخص شده در تصویر زیر محل امضا کارورز، مدرس و مربی برای اعتبار دادن به فرم است.

فرم گزارش ماهانه

در کاربرگ گزارش ماهانه دانشجو به شرح توضیحات مختصر و مفیدی از فعالیت های ماهانه خود می پردازد. شما در فرم گزارش ماهانه باید خلاصه آموخته های خود را نیز از ابتدا هر ماه تا پایان همان ماه ذکر کنید. توجه داشته باشید که همه فعالیت های عملی دانشجو در محیط کارورزی باید با مشورت مربی صورت گرفته باشد. باید متذکر این موضوع شوم که فرم گزارش ماهانه نیز مثل گزارش هفتگی نباید با مندرجات تکراری پر شود. در پایان این فرم نیز قسمتی برای امضا و تایید فرم توسط مدرس و مربی وجود دارد.

 

📄نمونه فرم تکمیل شده کاروزی

همان طور که کمی پیش تر ذکر کردم کارورزان باید به صورت هفتگی و ماهانه به تکمیل فرم کارورزی بپردازند. دانشجویان باید در موعد مقرر اعلام شده به تحویل فرم های تکمیل شده خود و گزارشی دارای سه فصل که در مورد آن توضیح دادیم بپردازند.

در ادامه تعدادی از نمونه فرم های پر شده کارورزی را برای شما آورده ایم تا با نحوه تکمیل این فرم ها بهتر آشنا شوید.

لینک فایل

 

✍️✍️ سخنی از مشاوران آویژه

 دانشجویان در انتخاب محل کارورزی خود نقشی ندارند و مکان کارورزی توسط دانشگاهی که در آن به تحصیل می پردازند انتخاب می شود. همچنین ارزیابی مسئول محل کارورزی بر نمره نهایی استاد تاثیرگزار است.

 کارورزانی که تمایل به کسب نمره ممتاز دارند با رعایت نکاتی از قبیل هدفمند بودن گزارش، انسجام متن، بیان واضح موضوع مد نظر و استفاده از منابع معتبر می توانند در جهت کسب نمره ممتاز گام بردارند.

 شرکت در دوره کارورزی برای دانشجویان فواید بسیاری دارد. از جمله این فواید می توان به سنجیدن و مقایسه دانش و توانایی های خود، آشنایی با محیط کار، آشنایی با ابزار و وسایل موجود در مجموعه، نحوه کار با ماشین آلات و نرم افزار های مربوطه اشاره کرد.

 علاوه بر این ها دانشجویان پس از گذراندن دوره کارورزی با قوانین و مقررات محیط کار آشنا هستند و مسئولیت های شغلی را بهتر درک می کنند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

آنچه که باید در رابطه با کارورزی دانشگاه علمی کاربردی بدانید

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 731
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 53
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 231
  • آی پی دیروز : 47
  • بازدید امروز : 504
  • باردید دیروز : 166
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,060
  • بازدید ماه : 1,060
  • بازدید سال : 17,060
  • بازدید کلی : 19,367