loading...
familico.ir
fatemi بازدید : 17 یکشنبه 23 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

مراحل برنامه‌ریزی جهش تحصیلی

به دنبال ارتقای سطح دانش و مهارت های خود در مدت زمان کوتاه تر هستید؟ جهشی خواندن می تواند به شما در رسیدن به این هدف کمک کند. در این راهنما، به طور کامل در مورد برنامه ریزی برای جهشی خواندن، از جمله انتخاب دروس مناسب، تهیه منابع آموزشی و تنظیم برنامه مطالعاتی صحبت خواهیم کرد.

بسیاری از دانش‌آموزان تمایل دارند که با استفاده از قانون جهش، برخی از دوره‌های تحصیلی را در تابستان به‌پایان برسانند و سال تحصیلی جدید را در پایه بالاتر ادامه دهند. شرکت در آزمون جهشی، نیازمند داشتن شرایط لازم و اجرای قوانین موجود است؛ علاوه‌بر این داشتن برنامه‌ریزی منظم، جامع و یکپارچه برای مطالعه ضروری خواهد بود.

با توجه به اهمیت برنامه ریزی برای جهشی خواندن، دانش‌آموزان به یک مشاور و کارشناس تحصیلی و یک جدول زمانی جهت مطالعه منابع درسی، نیاز دارند. بنابراین کسب نتایج مطلوب، در گرو یک برنامه‌ریزی اصولی و عمل ‌به آن خواهد بود.

مراحل برنامه‌ریزی جهش تحصیلی

بر اساس تحقیقات انجام‌شده، والدین و دانش‌آموزان بسیاری، هر ساله به شرکت در آزمون جهشی علاقه نشان می‌دهند. شرکت در آزمون و کسب نمره حد نصاب، نیازمند یک برنامه‌ریزی منسجم است؛ بدون برنامه‌ریزی دقیق و اصولی، امکان تسلط بر کلیه دروس و کسب نتیجه مطلوب، وجود نخواهد داشت. پیش‌از هر اقدامی، آگاهی از زمان ثبت نام و مراحل برنامه‌ریزی جهشی‌خواندن ضروری است.

پونزبه‌همین منظور در ادامه به معرفی گام‌به‌گام مراحل برنامه ریزی برای جهشی خواندن می‌پردازیم:

تعیین هدف

اولین و مهم‌ترین گام در برنامه‌ریزی، تعیین اهداف برای کسب نمره قبولی و رسیدن ‌به رویای موفقیت است؛ در واقع دانش‌آموزان با هدف‌گذاری، می‌توانند مسیر تحصیلی خود را تغییر دهند و به روند پیشرفت تحصیلی خود، جهت ببخشند. اکنون بر اساس هدف مورد نظر، دانش‌آموزان می‌توانند اقدامات لازم را برای پیشبرد مراحل بعدی انجام دهند.

انتخاب منابع درسی

پس‌از تعیین هدف، دانش‌آموزان باید برای انتخاب منابع درسی اقدام کنند. به‌ دلیل اهمیت این مرحله، وجود یک مشاور تحصیلی در کنار دانش‌آموزان ضروری خواهد بود. دانش‌آموزان باید با کمک مشاوران تحصیلی و کارشناسان آموزشی، بهترین و مناسب‌ترین منابع درسی را انتخاب و مطالعه کنند. انتخاب منابع اشتباه و محدودیت زمان، می‌تواند نتایج نامطلوبی را به‌بار آورد.

برنامه‌ریزی منسجم

اکنون در گام بعدی، دانش‌آموزان به یک برنامه‌ریزی منسجم هفتگی و ماهانه نیاز دارند. تعیین هدف و انتخاب منابع درسی مناسب، در صورتی موثر خواهند بود که یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی برای پیشرفت روند تحصیلی خود داشته باشید. دانش‌آموزان برای مدیریت در زمان و پیشبرد اهداف خود، باید یک برنامه‌ریزی جامع و کامل داشته باشند.

مشاور برنامه‌ریزی

بدون شک، وجود یک مشاور برنامه‌ریز متخصص و باتجربه می‌تواند بخش زیادی از مشکلات و دغدغه‌های دانش‌آموزان را کاهش دهد. مشاور با برنامه‌ریزی اصولی می‌تواند ریسک استفاده از برنامه نامناسب و اشتباه را از بین ببرد و دانش‌آموزان را برای کسب موفقیت و پیش‌برد روند تحصیلیشان، آماده کند.

تمرین مداوم

دانش‌آموزان برای یادگیری بهتر و تسلط بیشتر، باید تمرین و حل تست‌ها را در برنامه خود بگنجانند. آن‌ها با انجام این تمرینات می‌توانند مهارت‌های خود را در دروس مختلف بهبود بخشند.

منابع تکمیلی

گاهی ممکن است دانش‌آموزان با مطالعه دروس اصلی، درک کامل یا تسلط لازم را بر مباحث آن پیدا نکنند. بهتر است در این موارد، از منابع تکمیلی و کمک‌آموزشی استفاده شود؛ این منابع می‌توانند در فرآیند جهشی‌خواندن، مفید واقع شوند. در نظر داشته باشید انتخاب منابع تکمیلی نیز، باید زیر نظر مشاور انجام گیرد تا از مناسب‌بودن آن مطمئن شوید.

یادگیری موثر

استفاده از راهکارهای یادگیری موثر در روند جهشی‌خواندن، می‌تواند کمک‌کننده باشد. دانش‌آموزان با یادگیری مهارت درس‌خواندن، می‌توانند به بهبود روند تحصیلی خود، سرعت بخشند. استفاده از راهکارهایی مانند نمودارها، نمونه سوالات و تمرینات عملی، یادداشت‌برداری، خلاصه‌نویسی و نکته‌برداری می‌توانند در یادگیری بهتر موثر واقع شوند.

جدول برنامه‌ریزی جهش تحصیلی

کسب موفقیت و تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر، یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی را می‌طلبد. دانش‌آموزان با کمک یک مشاور برنامه‌ریز، می‌توانند اطلاعات لازم را در خصوص نحوه مطالعه صحیح، زمان لازم برای مطالعه و منابع درسی مورد نیاز را کسب کنند و شانس قبولی خود را افزایش دهند.

برنامه ریزی برای جهشی خواندن توسط مشاور در قالب جداول مختلف به دانش‌آموزان ارائه می‌شود. دانش‌آموزان با کمک این جداول، می‌توانند زمان مطالعه خود را به‌خوبی مدیریت کنند و در نهایت موفق به کسب نتیجه مطلوب شوند. در ادامه چند نمونه از برنامه‌ریزی‌های روزانه، هفتگی و ماهانه را در قالب جدول به شما ارائه خواهیم داد.

جدول زیر یک برنامه‌ریزی هفتگی را نشان می‌دهد که دانش‌آموزان می‌توانند با به‌کارگیری آن، نتایج مطلوبی را کسب کنند. دقت داشته باشید که ساعات مطالعه در تمامی دانش‌آموزان یکسان نخواهد بود و هر دانش‌آموز باید متناسب با شرایط خود، یک برنامه زمان‌بندی جداگانه داشته باشد.

روزهای هفته 10 الی 8:30 12:30 الی 10:30 16 الی 14 18:30 الی 16:30 22 الی 20
شنبه دروس تخصصی دروس تخصصی دروس عمومی دروس عمومی مرور
یکشنبه دروس عمومی دروس عمومی دروس تخصصی دروس تخصصی مرور
دوشنبه دروس تخصصی حل نمونه سوال دروس تخصصی تحلیل سوالات مرور
سه شنبه دروس تخصصی دروس عمومی دروس عمومی دروس عمومی مرور
چهارشنبه حل نمونه سوال دروس تخصصی تحلیل سوالات دروس عمومی مرور
پنج‌شنبه دروس تخصصی دروس عمومی دروس تخصصی استراحت مرور
جمعه حل نمونه سوال دروس عمومی تحلیل سوالات استراحت استراحت

دانش‌آموزان علاوه‌بر برنامه‌ریزی روزانه و هفتگی، باید یک برنامه ماهانه نیز داشته باشند تا بتوانند بر اساس آن زمان خود را مدیریت کنند و در آزمون جهشی موفق به کسب نمره حد نصاب شوند.

برنامه هفتگی برنامه و هدف درسی
هفته اول مطالعه فصل‌های اول تمامی دروس
هفته دوم مطالعه درس‌های جدید و مرور مطالب قبلی
هفته سوم مطالع درس‌های جدید، حل نمونه سوالات و تحلیل آن‌ها
هفته چهارم اتمام بخش‌های مختلف کتاب و مرور کامل مطالب

نحوه مطالعه منابع درسی در آزمون جهشی

دانش‌آموزان پس‌از دریافت برنامه درسی از مشاور تحصیلی خود، باید منابع درسی معرفی‌شده را با دقت و تمرکز و سرعت بالا، مطالعه کنند. برنامه‌ریزی عموما بر اساس توانایی‌ها و شرایط فردی دانش‌آموزان انجام می‌شود؛ از این‌رو برای کسب موفقیت و به‌دست‌آوردن حد نصاب نمره لازم، باید مطالعه بر اساس جدول طراحی‌شده توسط کارشناسان صورت گیرد.

همچنین نحوه صحیح مطالعه منابع درسی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ دانش‌آموزان باید با یادگیری مهارت صحیح درس‌خوانی، هر درس را به‌صورت اختصاصی و ویژه مطالعه کنند. از آن‌جایی ‌که یادگیری افراد در دروس مختلف، متفاوت است؛ بنابراین نحوه مطالعه منابع در برنامه‌ریزی برای هر دانش‌آموز نیز، باید متفاوت باشد.

در نهایت توجه داشته باشید که هر درس و مباحث آن و نحوه یادگیری دانش‌آموزان، تفاوت‌های چشم‌گیری را در افراد مختلف نشان می‌دهد که باید در برنامه‌ریزی جهش تحصیلی، ملاک قرار گیرد.

مشاوره برنامه ریزی برای جهشی خواندن

جهشی‌خواندن و برنامه‌ریزی تحصیلی آن، مخالفان و موافقان فراوانی دارد که هر کدام نظرات ویژه خود را ارائه می‌دهند. به‌همین منظور برای مشاوره برنامه‌ریزی جهشی خواندن، باید به موضوعاتی در این مورد توجه کرد.

مهم‌ترین موضوع درباره برنامه‌ریزی جهشی، هدف دانش‌آموز و آمادگی لازم او برای کسب موفقیت در این آزمون است. به‌همین منظور، کارشناسان و مشاوران می‌توانند با کمک والدین، از توانایی‌ها و استعدادهای دانش‌آموزان آگاه شوند؛ والیدن با شناختی که از فرزندان خود دارند، می‌توانند در این مسیر از آن‌ها حمایت و پشتیبانی لازم را به‌عمل آورند.

توصیه می‌شود دانش‌آموزانی که در طول سال تحصیلی، برای آزمون‌ها و امتحانات مدرسه، فشار و استرس بالایی را تحمل می‌کنند، نباید به هیچ‌عنوان در آزمون جهشی حضور داشته باشند. استرس و فشار، علاوه‌بر شکست دانش‌آموزان در آزمون جهشی، افت تحصیلی دانش‌آموزان را نیز در پی خواهد داشت.

برخی دیگر از دانش‌آموزان هستند که با تمرکز و آمادگی کامل، بدون استرس و فشار، می‌توانند برای موفقیت در این آزمون با سایرین به‌رقابت بپردازند. کارشناسان این افراد را برای ثبت نام و شرکت در آزمون جهشی، تشویق می‌کنند؛ این دانش‌آموزان با دریافت یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی، می‌توانند در کسب نمره حد نصاب موفق شوند.

این افراد پس‌از دریافت برنامه تحصیلی خود در تلاش هستند تا در بازه زمانی تعریف‌شده بدون استرس و فشار عصبی، موفق به مطالعه صحیح منابع مورد نظر شوند و قبولی در امتحانات جهشی را جشن بگیرند.

زمان شروع برنامه‌ریزی برای امتحانات جهش تحصیلی

عموما زمان خاصی برای شروع برنامه‌ریزی دانش‌آموزان برای کسب آمادگی و شرکت در آزمون جهشی وجود ندارد. ممکن است یک دانش‌آموز در ابتدای سال، تصمیم خود را برای شرکت در آزمون جهشی، نهایی کرده باشد و یک‌سال برای کسب آمادگی لازم تلاش کند. برخی دیگر از دانش‌آموزان پس‌از پایان تحصیلی، برای شرکت در این آزمون اقدام خواهند کرد.

موضوعی که در این مورد اهمیت دارد، کیفیت برنامه مطالعاتی دانش‌آموزان است. دانش‌آموزانی که سطح درسی پایینی دارند باید زمان بیشتری را برای فراگیری منابع مطالعاتی اختصاص دهند؛ بنابراین مشاوران موظف هستند به سطح تحصیلی دانش‌آموزان توجه لازم را داشته باشند و بر اساس آن، برنامه‌ریزی درسی را انجام دهند.

دقت داشته باشید که امتحانات جهشی، هر ساله در شهریورماه برگزار می‌شود و دانش‌آموزان باید تا زمان تعیین‌شده، آمادگی لازم را برای شرکت در آزمون‌ها کسب کنند.

پایه‌های مجاز برای جهش‌خواندن

جالب است بدانید بر اساس قوانین تعیین‌شده توسط آموزش و پرورش، امکان جهشی خواندن دانش‌آموزان در کلیه پایه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود؛ بلکه تنها تعدادی از پایه‌ها امکان حذف‌شدن را دارند.

پونزدر ادامه به معرفی پایه‌های غیر مجاز در جهشی‌خواندن می‌پردازیم:

پایه‌های اول در هر مقطع

جهش دانش‌آموزان در پایه‌های اول، هفتم و دهم، امکان‌پذیر نخواهد بود؛ پایه‌های اول تحصیلی به‌دلیل ورود دانش‌آموزان به یک دوره جدید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و دانش‌آموزان موظف به شرکت در کلاس‌های آن خواهند بود.

پایه نهم

جهش دانش‌آموزان از پایه هشتم به دهم، امکان‌پذیر نخواهد بود؛ زیرا پایه نهم زمان تعیین رشته تحصیلی است و اهمیت بالایی دارد.

پایه دوازدهم

پایه دوازدهم و آخرین پایه تحصیلی، زمان آمادگی دانش‌آموزان برای کنکور است؛ به‌همین دلیل امکان پرش از این پایه وجود ندارد. همچنین به‌دلیل نهایی‌بودن پایه دوازدهم و تاثیر نمرات آن در رتبه کنکور، امکان حذف آن وجود نخواهد داشت.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 730
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 44
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 181
  • آی پی دیروز : 47
  • بازدید امروز : 351
  • باردید دیروز : 166
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 907
  • بازدید ماه : 907
  • بازدید سال : 16,907
  • بازدید کلی : 19,214